Dansk Skoleidræt og KIF Brydning påbegynder unikt samarbejde

KIF Brydning har i en lang årrække haft et godt samarbejde med Kolding Kommune og udvalgte skoler i kommunen omkring skolebrydning.

Her har vi i skoletiden overtaget idrætstimerne og kørt forløb på 4-6 lektioner for hver klasse, hvor brydesporten præsenteres i form af kamplege og motoriske øvelser, der alle tager udgangspunkt i elementer fra en traditionel brydetræning. Ordningen er på alle måder en succes, både for klubben, eleverne og idrætslærerne, der på denne måde får nye og spændende ideer til idrætstimerne.

Vores Instruktør Tom Møller har udarbejdet et omfattende instruktionsmateriale i form af videoer og pjecer, netop målrettet idrætslærer, baseret på erfaringer fra hans utallige skolebrydningsforløb.

Dansk Skoleidræt, der er en landsdækkende organisation med berøringsflade til 1.200 skoler svarende til hele 55% af landets skoler har nu vist interesse for vores arbejde vedr skolebydning.

Derfor havde vi i denne uge besøg af Torben fra Dansk skoleidræt, hvor konceptet blev fremvist i praksis med en livlig 1. klasse på Lyshøjskolen. På det efterfølgende møde aftalte vi i første omgang at arbejde videre med et koncept målrettet skoler for børn og unge med særlige behov. Årsagen er at vi i KIF Brydning har god erfaring med skolebrydning for netop denne gruppe børn og unge, der får et mærkbart løft både i deres motorik, men også mentalt i form af øget selvtillid, kropsforståelse osv.

I KIF Brydning glæder vi os til samarbejdet med Dansk Skoleidræt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *